העברת שתיל

השאלה: שלום הרב. לגבי שתילי גפן שקניתי במשתלה, שם הם היו בתוך דלי שתילה על בד יוטה שחור המונח על הארץ - שנה שנייה לערלה. כאשר לקחתי אותם משם ושתלתי באדמה עם גוש השורשים - האם שנות הערלה מתאפסות ? האם יש דרך אחרת לעשות את זה, כך שלא יתאפסו שנות הערלה ? תודה מראש, אלון יוסף.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ט סיון תשע"ו 14:22

בס"ד

שלום וברכת ד'

תחילה יש לדון ולדעת מספר שאלות.

א.האם כל השנתיים השתיל עמד באותו מצב, פעמים רבות מעבירים שתילים, ועל כן יש לדעת שאמנם כל השנתיים היה באותו מצב.

ב. יש לבדוק האם בעציץ יש אמנם נקב בעל קוטר של 2 ס"מ.

ג. האם בד היוטה הוא אטום או לא?

ד. האם עברו שרשנים מהעציץ לאדמה?

ה. האם הגוש הוכנס שלם או שמא התפורר?

כשנקבל את כל התשובות והמידע נוכל אי"ה לענות תשובה מדויקת יותר.