אוסנה - פה"ע או פה"א

השאלה:

כב הרב, שלום וברכה,

אבקש לדעת האם אוסנה, זן של פטל, חלים עליו דיני עורלה ?

בשיעור במסגרת כולל ערב במושב בן זכאי - עלתה שאלה זו.
כב הרב גדעון בן משה העביר שיעור והראה את כל זוויות הראיה לכאן ולכאן .
לאור הנתונים על האוסנה אשר היו מונחים בפני הרב- הרב נוטה לפסוק כי חלים עליו דיני עורלה, אך במקומות שלא חלים עליהם דיני מצוות התלויות בארץ - נראה להקל.
אך היה חסר לנו ולרב נתונים מהצד החקלאי-מקצועי, אשר יכולים להשפיע על פסיקת הרב.

אם קיימת מחלוקת, אשר משפיעה על מקבלי דעת מרן הבית יוסף - אודה על התייחסות לכך.

קיבלתי מידע כי לרב ידע נרחב בתחום - ואודה על תשובה בנדון.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

האוסנה והפטל הם ירק ואינם עץ ולא חייבים בדיני ערלה ורבעי.

ענף העולה מהארץ שנתן פרי אינו נותן פרי בשנית אלא הוא מתיבש ומצואר השורש או מהשורשים עולים נצרים חדשים שנותנים פירות.