השגחה על פירות אבוקדו מדין ערלה ושביעית

השאלה: אשה שקנתה אבוקדו מהשוק, ואינה יודעת אם היתה השגחה או לא, האם מותר לאכול מדין שביעית ומדין ערלה? בתודה ובברכה

התשובה

הרב יואל פרידמן | ט"ו אלול תשפ"ב 10:53

לכתחילה יש לקנות פירות במקום שיש שם השגחה לעניין איסור ערלה. בדיעבד אם קנו מותר לאכול אם הפירות שכן שכיחות הערלה באבוקדו נמוכה ומן הדין יש לסמוך על הרוב (בפרט במקרה דנן שיש ספק אם החנות מושגחת). לענין שביעית גם כן אין איסור לאכול פירות - אין בפירות האילן איסור ספיחין, והבעיה היחידה היא איסור סחורה. וע"כ כבר כתב הגרש"ז אויערבאך שהקונה יכול לקנות מפירות של היתר מכירה כי איסור סחורה הוא על המוכר ולמוכר יש על מי לסמוך מבחינה הלכתית.

שנה טוב כוח"ט, יואל פרידמן