גידול אוכמניות

השאלה: כבוד הרב, שלום. מבחינה הלכתית, על מה צריך להקפיד בגידול אוכמניות לצריכה ביתית ולמטרות מסחר?

התשובה

הרב יואל פרידמן | ט"ו אלול תשפ"ב 11:16

שלום רב,

הדבר המרכזי שצריך לשים אליו לב הוא שהשתילים נקנים ממקום שיש שם השגחה לעניין ערלה. בדרך כלל נהוג לגדל אוכמניות במצע מנותק ואם אכן אתם מגדלים במצע מנותק כי אז אפשר לקנות ממשתלה עם פיקוח שמגדל הן במצע מנותק והן במחובר. אך להפך לא - כלומר אם אתם מגדלים במחובר יש להקפיד שגם במשתלה הגידול היה במחובר.

כמו כן במנותק יש להקפיד שאכן הגידול ייחשב מנותק גם מבחינה הלגכתית, לאמור כלים קטנים יחסית שיש מתחתיהם יריעה של פלסטיק. שרוול ארוך לא נחשב גידול במנותק.

דבר נוסף שיש להקפיד הוא הורדת הנצרים שמתחדשים מן השורש.

לשאלות פרטיות נוספות יש לפנות לבירור קונקרטי במכון.

בברכה,

יואל פרידמן