תשעה באב

השאלה: שלום וברכה,
הורי יוצאי לוב והם נוהגים ביום תשעה באב עצמו, לאחר שעת הצהריים, לקום ולנקות את הבית ניקיון יסודי (כמו באבל). היום אני יודעת שיש עם זה בעיה ורציתי לדעת מה בדיוק מותר לי לעשות באותו היום? כביסה? ניגוב אבק? שטיפת הבית? ניקיון המטבח, מקרר וכיריים? ואם כן החל מאיזה שעה? תודה, דפנה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:43:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לעשות כביסה בט´ באב עד יום ו´ בבוקר. נקיון המטבח שטיפת כלים, אוכל לאחר הצום, הדברים הרגילים אפשר לעשות. אולם נקיונות מיוחדים אין לעשות בט´ באב אפילו אחר הצהרים.