נסיעה בתשעת הימים

השאלה: 1. האם מותר לנסוע לחברה לשבת שגרה בירושלים (אני גרה באזור תל אביב)? הנסיעה לשבת היא למטרת בילוי משותף ולהכנת עבודה שהתבקשו להכין יחד (זה משהו שנעשה ביום שישי...)

2. האם מותר לקנות בגדים בתשעת הימים וללבוש אותם לאחר תשעת הימים. יש לציין כי אם אחכה עד אחרי תשעת הימים הגדים יעלו הרבה יותר יקר ממה שהם עולים כעת.

3. האם מותר לאכול בשר עוף בראש חודש אב?

נ.ב. אני אשכנזיה.

תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:38:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מותר להתארח בשבת אצל חברים.
2. אין לקנות בגדים בתשעת הימים אפילו ללבישה לאחר מכן, אלא א"כ יש מבצע מיוחד או צורך גדול שאי אפשר לאחר ט´ באב.
3. בני אשכנז לא אוכלים בר"ח בשר.