מעוניינת מאוד לצום...

השאלה: בס"ד

שלום לכבוד הרב יהודה הלוי עמיחי...

ותודה רבה על התשובה המהירה!
שמעתי על התענית כבר ביום שני ומיום שני ידעתי שאני מאוד רוצה לצום בעז"ה!

אמרת:"מי שלא קיבל עליו תענית ביום ג´ בשעת המנחה איננו יכול לצום."

לא ידעתי שצריך לקבל עליי בשעת המנחה, והאמת אני גם לא כ"כ מבינה מה זה אומר!
האם הרהור בדבר נחשב כקבלה?
שוב, כבר מיום שני מרגע ששמעתי על התענית אני מתכננת לצום!
ואתמול הודעתי לעוד אנשים על התענית...
בידיעה שאני כן הולכת לצום!

***קרובת משפחה ששמעה ממני על התענית אמרה: אבל זה לא הגיוני שיקבעו תענית ביום ר"ח,
ואז אמא שלה אמרה שגם היא שמעה שיש צום אבל זה מתחיל מליל רביעי אל תוך יום חמישי ולכן אין בעיה...
בגלל זה שאלתי את שאלתי כי ממש הסתבכתי! כל אחד אומר משהו אחר...

התעוררתי רק לא מזמן אבל לא אכלתי ולא שתיתי כלום ואני מאוד מעוניינת להמשיך את הצום...
מה כבוד הרב אומר?

תודה רבה וממש סליחה על האורך!!!
יום טוב! וחודש טוב ומבורך בעזרת ה´...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:15:02 PM
בס"ד

השאלה הגיעה רק ביום ה´ ר"ח אלול כך משמעות לתשובה.

חודש טוב ומבורך