כדורים לביוץ בט´ באב

השאלה: אני לוקחת כדורים להסדרת ביוץ על מנת להכנס להריון ויוצא שעלי לקחת את הכדור בט´ באב מה עלי לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 10:53:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שהשאלה היא מכיוון שקשה לך לקחת תרופה ללא מים.
במקרה כזה אם אפשר לעטוף את הכדור במשהו חלק כדי שיחליק בגרון עדיף, וכן אם אפשר בקפסולה שהיא בד"כ קלה יותר בבליעה. אם כל הדרכים הללו בלתי אפשריות, נראה שאפשר להמיס את הכדור לתוך מעט מאד מים (כך שהמים יהיו מרים) ובעזרתם לשתות את שאר התרופה או לקחת מים שאינם טובים לשתיה (מים מרים או טיפת קפה) ואיתם לקחת את התרופה.

צום החמישי לששון ןלשמחה