ירקות עלים באדנית

השאלה: לכבוד הרבנים שלום
רק רציתי לשאול אם אפשר באיזה צורה לגדל באותה אדנית לימונית (לואיזה)ושיבא או נענע וכו כיוצא בזה.
יש הבדל בין ירקות עלים שאוכלים אותם לבין עלים שרק מכינים מהם תה?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 12:27:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כלאים זהו דין ביניקה, וא"כ אין נפק"מ אם זה תבלין או לא, אא"כ זהו ירק שאין בו מאכל כלל כגון עשבים המרים שמיועדים לרפואה, אבל כל ירקות הנאכלים כתבלין יש בהם כלאים, על כן אין לגדל באדנית אחת אלא א"כ יש מרחק המותר מבחינה הלכתית (15 ס"מ). מלבד איסור כלאים יש לדאוג שלא להכשל חלילה באיסור חרקים.