טסט בט´ באב

השאלה: מותר לי לגשת לטסט [ביום שני ח´ באב] בהנחה שאני אהיה מאוד שמח כשאעבור אותו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:04:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר. אפילו אם תעבור זכור שלעבור טסט אין בו שמחה, אלא קבלת אחריות, מכיוון שבידך עכשיו כלי שיכול חלילה לקפח ולהפסיד חיים, אמנם יש לו יתרונות רבים, אבל הוא מסוכן מאד, והרי זה דומה לסכין שיכול לחתוך לחם למאכל ויכול חלילה לגרום לנזק. על כן אין לשמחה מקום כלל, ואדרבא הייתי אומר שבחור המקבל "טסט" צריך להעמיק באחריות שהוטלה עליו.

סע בדרכים ישרות

צום החמישי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

צום החמישי לששון ולשמחה