בקשר לט' באב

השאלה: שלום רב. רציתי לשאול מתי נכנס איסור לשמוח בגלל שאנו מתקרבים לט' באב ובכלל לצאת לנופש ולים להתרחץ. מתי מתחיל המועד של האיסורים הללו. מודה לכם על תשובתכם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 12:28:10 AM
שלום רב, איסור שמחה וריקודים הוא מי"ז תמוז, אומנם יש דברים שנאסרו מר"ח אב, ויש שנאסרו רק בשבוע שחל בו. לצאת לנופש לא נאסר עד ר"ח מנחם אב, וכמו כן רחיצה בים מותרת עד ר"ח (ובלבד שלא יהא במקום מסוכן), לבנ י עדות המזרח מותרת רחיצה עד שבת שלפני תשעה באב.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: