שליח לביטול החמץ

השאלה:

רציתי לדעת האם אבי יכול למנות אותי גם שליח לביטול החמץ וא"כ האם צריך לאמר בפה והאם צריך בשביל זה קניין וכן האם צריך קניין להיות שליח שלו למכירת חמץ או שמא להגיד בפה בלבד שממנה אותי או שמא גם זה לא?
שאלה שניה:האם השנה מקבלים את החג לפני כן וא"כ איך (הרי יוצא בשבת?) ואם לא הייתי מעוניין לדעת למה לא?

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. בשו"ע נפסק ששלוחו יכול לבטל עבורו. אם כי יש חולקים. ומצוה בו יותר מבשלוחו
ב. אין מקבלים את החג לפני צאת השבת מבחינת הכנות ותפילות וכד' כיון ששבת אינה ליו"ט.