התשובה
1. קמח רגיל נטחן לאחר שעובר הרטבה בדרך כלל הגרעינים לא
מחמיצים אולם מספק יש למוכרם לנכרי.
2. איני יודע ממה הם מיוצרים אם יש חשש הכנסת דגניים מן הראוי
למוכרם.
3. הקינואה הוא מוצר חדש (הובא לכאן מאמריקה הדרומית ורק
לאחרונה נכנס כאן לשימוש) ולכן יש טוענים שלא הכירוהו כאשר גזרו
על קטניות. מיהו גם התירס הובא לכן ארה"ב ולא הכירוהו בעבר
ובכל זאת נמנעים יוצאי אשכנז ומרוקו מלאוכלו בפסח. לכן נראה
לענ"ד שרק מי שצריך לאכול קינואה מסבות בריאותיות ישתמש בו
בפסח
4. בני אשכנז לא אוכלים במבה בפסח.