קטניות בשמיני לאשכנזים

השאלה: שלום רב
האם מותר לאשכנזים לבשל קטניות בשביעי (בעירוב תבשילין) או בחוה"מ בסיר כשר לפסח, ע"מ לאכול בשמיני, ובשנה שאחרי להשתמש באותו סיר ככשר למאכלים ללא קטניות . כמו כן האם מותר לאכול בכלי הפסח הרגילים בהם נעשה שימוש ללא קטניות.
רוב תודות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:15:51 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לרוב הדעות מותר לבשל בשביעי של חג (ערוב תבשילין) ויש אוסרים, אבל נראה שהמנהג להקל.
לגבי הכלים, אלו שמקפידים על בליעה של קטניות בפסח מחמירים לגבי שנה הבאה, אבל לרוב הדעות אין איסור קטניות אלא כשהוא ממשות של איסור ולא בלוע בכלים. ולכן בשנה הבאה ישתמשו בכלים ובייחוד שעברה כבר שנה שלימה (חסר מספר ימים).

חג כשר ושמח