קטניות בפסח לאשה בהריון

השאלה: שלום וברכה,

אני ספרדיה הנשואה לאשכנזי, מעולם לא נהגו בבית הוריי לאכול קטניות, אולם יש דברים מעטים שכן נהגו לאכול, כמו במבה ושוקולד של חברה מסוימת.

אני נשואה לאשכנזי, בביתם לא נוהגים לאכול קטניות ואף מקפידים על ליפתית.

אני בהריון מתקדם, ב"ה, ולא מוכנה לוותר על השוקולד הזה בחג. בעלי לא כ"כ שש לאפשר לי להנות ממנו. האם יש היתר הלכתי מסוים שבו אוכל להנות מהשוקולד הזה? בבית הוריי לדוגמא? האם אוכל להכניסו לביתי?

בברכת חג כשר ושמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 1:59:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש ב"ה היום הרבה שוקולדים טובים ובריאים שהם מהדרין ללא קטניות ולפתית וכדו´, כך שברור שאפשר למצוא תחליפים ראויים, ובייחוד אם בבית אישך לא השתמשו והוא לא רוצה לשנות אזי לא כדאי לגרום למתח בעניין. אולם אם הדבר יכול להזיק לעובר וכדו´ אזי אפשר לאכול שוקולד שיש בו ליפתית, כיוון שיש בין האשכנזים רבים שמתירים אותו באכילה בפסח. ואפשר לסמוך עליהם. אבל כיוון שמנהג בית אבות של אישך הוא מסויים היא אפשר להקל אלא בשעת הדחק. כמו כן אפשר לדבר עם אישך שיתיר לך לעשות במנהגי פסח כבית הורייך ואז את יכולה להמשיך לנהוג בבית הורייך כפי מנהגם.

בהצלחה

חג כשר ושמח