פסח שחל בשבת (המשך) וזמן ספירת העומר

השאלה:

1)כבוד הרב אמר לי שהשנה כאשר פסח חל בשבת אז נוהגים השנה כמו ערב פסח רגיל פרט לכמה דברים שאי אפשר לעשות אותם בשבת וצריך לעשות אותם מערב שבת ואילו בדיני ביעור חמץ נוהגים השנה כמו בכל ערב פסח רגיל ואני רוצה לדעת: האם יש בתשובה לשאלה הקודמת הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

2)מתי הכי מוקדם מותר כבר לספור ספירת העומר והאם אפשר כבר מפלג המנחה או מהשקיעה לספור את ספירת העומר?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1.אין הבדל.
2. בלילה הראשון סופרים בלילה. בשאר ימים אומנם הגר"ע יוס הקל שמותר לספור מהשקיעה בברכה, אך בשו"ע (תפט, ב) פסק שמן הראוי לספור רק אחר צאה"כ.

וכך הוא המנהג