פסח בבית לא מנוקה

השאלה: ב"ה

שלום כבוד הרב,
אני גרה בבית חילוני ולפני כשנה וחצי התחלתי תהליך של חזרה בתשובה והתחזקות וכיום אני מקיימת את המצוות ב"ה.
השאלה שלי בקשר לפסח, ההורים שלי בבית לא מנקים לכבוד פסח ונמצא חמץ בבית בפסח ולכן החלטתי שבמשך החג ובסדר פסח אני אהיה אצל חברותיי הדתיות. האם מותר לי לעבור בבית לקחת בגדים וכד´ וכמובן שאת החדר שלי אני אנקה לפסח, או שאסור לי להיות בבית בכלל?

תודה רבה! ושבעזרת ה´ נזכה לגאולה שלמה! (:

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:43:36 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר לקחת מכיוון שהחמץ איננו שלך והבית לא נאסר אלא על הבעלים יש איסור להחזיק חמץ בפסח. כמו כן נראה שחמץ גמור (שלא נמכר בפסח) לא כדאי לאכול גם לאחר פסח בבית ההורים.