התשובה
ב"ה
שלום וברכה, סקירה כללית תוכלו לקבל כאן: אנציקלופדיה הלכתית חקלאית.
אין לי מידע קונקרטי ומדויק לגבי התהליך העכשווי, אך עדיין צריך להעביר את הגרעינים תהליך זה או אחר כדי לבטל את המרירות.
לגבי התהליך בדיוק שנעשה, הדבר משתנה בין החברות השונות, ישנן חברות שלא מטפלות במרירות, ולכן המצות שלהם יותר מרירות, ראה למשל כאן: https://dinonline.org/2018/03/08/oat-matzo-for-the-seder/
ככלל לגבי המרירות יש כאלו שמשתמשים במים בתהליך, ראה כאן: https://patents.google.com/patent/CN1029289C/en
ויש כאלו שמשתמשים רק בחימום הגרעין ובשימוש בלחות הטבעית הקיימת בגרעין.
באפן נקודתי לגבי הכשרויות השונות, אני מציע שתפנה לאותה כשרות לראות כיצד הם מטפלים בגרעין לפני עשיית המצה.
בברכת התורה והארץ
דוד אייגנר
מכון התורה והארץ