מכירת חמץ בבית

השאלה:

בס"ד
שלום לכב' הרב,
אני גרה בבית הורי, והורי ימכרו כנראה את כל החמץ שיהיה בבית.
יש בבית הרבה עוגות, ביסקויטים, אטריות, וכדו' (בעיקר ממשלוחי
מנות...).
השאלה שלי היא האם לאכול כמה שיותר חמץ כדי לבער ממש את
החמץ לפני פסח ו"להסתכן" בכך שיהיו חבילות שאתחיל ולא אצליח
לסיים, או שמלכתחילה עדיף להשאיר אותן שלמות, כי כשקונים
אוכל (הגוי) הרי מעדיפים חבילות סגורות?
תודה רבה
פסח כשר ושמח

 

 

 

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עדיף מלכתחילה, בבית פרטי, שלא למכור חמץ ודאי אלא לכלותם
לפני הפסח ולמכור לנכרי רק מצרכים שיש בהם ספק חמץ, ורק
במקומות שיש בהם מחסנים של חמץ כגון בתי חרושת או חנויות
גדולות.
ולגבי שאלתך אומנם חבילולת סגורות נמכרות יותר אך מכיון שמן
הראוי למעט במכירה אין עדיפות לכאן או לכאן.

toraland whatsapp