התשובה
שלום וברכת ד´
דוחן הוא קטנית (בני אשכנז מקילים בהנאתם), חיטה היא חמץ. אפשר למכור דוחן או חיטה ולהשתמש לאחר פסח, יש מחמירים לא למכור חמץ גמור, אבל חיטה לא טחונה לרוב לא לתותה.
ב. אם זה זכוכית כדאי להגעיל (חלק מהספרדים לא מצריכים הגעלה, אלא נקוי ושמוש). אם הם חרס והשתמשו רק בצלחת ככלי שני(לא בשלו בו), אפשר להגעיל לאחר י"ב חודש ששכבו בצד.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון