מאכלים נטולי גלוטן לפסח

השאלה:

האם מאכלים שאינם מכילים אחד מחמשת מיני דגן,וממילא אינם מחמיצים-צריכים הכשר לפסח? אם כן-למה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם לקטת את הקטנית וכד' מהשטח ופיקחת על כל החומרים שהוכנסו לתבשיל/מאפה והכל נעשה בכלים שלא בשלו/אפו חמץ, הרי אתה יודע בבירור שאין במאכל חמץ כלל.

אולם המציאות בימינו ששרשרת יצירת המזון יש בה ידים רבות כמו"כ כמעט לכל תבשיל/מאפה/חטיף מוכנסים חומרים שונים שחלקם יכול להיות שיוצרו מדגן ולכן צריך לבדוק היטב כל מאכל שמכניסים לבית לפסח, וצריך פיקוח שאין בו שום תערובות חמץ.