התשובה
1. כלים חד פעמיים אינם צריכים הכשר מיוחד, וצריך לבדוק לפני
הפסח שלא נפלו עליהם פירורים וכד'. ולהניחם שמורים מכל מגע חמץ
כל הפסח. כל זה בכלי פלסטיק, בכלי עלי מתכת – תבניות
אפיה וכד', צריך הכשר כיון שמושחים אותן בשמן שהוא לעתים אינו
כשר לפסח, וכלים אלו נמכרים בחנויות עם הכשר מיוחד לפסח.
2. אין להשתמש בפסח בכלים חד פעמיים שהיו בשימוש קודם.
3. לא רצוי. כפי שיוסבר להלן.
כללית, המציאות שהצגת מסובכת מאד. כל פעולה צריכה להיות
מחושבת שמא יתערב משהו של חמץ במאכליך. מאכלי חמץ נמצאים
מול עיניך, כלים שמעורבים בהם פירורים של חמץ יכולים לשמש אותך
בטעות ועוד. אלה מצבים כמעט בלתי פתירים מפני שאתה צריך לחשוב
על כל פעולה ופעולה לפני שהינך אוכל או נהנה מחמץ. וכמובן כל
נושא הבישול הכנת שתיה חמה וכו' וכו'. ע"כ הצעתי לך, לפחות
לפסח, אם הינך חי בבית הוריך וסועד שם, ליצור לך פינת אכילה
בחדרך כאשר שם יהיו כל המצרכים והאביזרים הנצרכים ולאכול על
שולחן בפני עצמו ורק ממאכלים שאתה בטוח בכשרותם. בהצלחה.