לידה בליל הסדר

השאלה: לרב שלום
אני יכולה ללדת כל יום ואני מודאגת לגבי ליל הסדר. במקרה שאני אצתרך להגיע לחדר לידה בדיוק בליל הסדר מה המינימום שאני צריכה לומר / לאכול /לשתות כדי לצאת ידי חובה (עם בכלל יתנו לי לאכול ולשתות) ועד איזה שעה. ומה לגבי בעלי. הוא צריך לפתוח שולחן סדר לידי בחדר הלידה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם
חג שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:38:31 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שהלידה תעבור בקלות ותשרה השמחה במעונכם.

כל אדם חייב לאכול בליל פסח לפחות 4 כזיתים, ולשתות 4 כוסות.
השאלה מה יהיה מצבך בליל הסדר הוא מורכב מאד (לפני, אחרי, באמצע).
כל פעולה שלך חייבת להיות מתואמת עם הרופאים המטפלים שהם יודעים את המצב.
ברור שבזמן לידה אי אפשר לאכול, ואת באותו הזמן פטורה מכל המצוות, כדין כל אדם שהוא עוסק במצווה בשעה זו, וכאן זו מצווה לקיום עם ישראל, ועל כן כשאין אפשרות לא אוכלים ולא שותים, כדאי בכל אופן לשמוע את הסדר (בין הצירים)כדי לפחות לספר ביציאת מצרים, אין חובה לומר הכל אלא את עיקרי הסדר, פסח, מצה ומרור ונימוקיהם.
אם את אחרי הלידה בד"כ אפשר לאכול ולשתות את הזיתים והכוסות, וגם אז עושים סדר קצר, בלא אריכות אלא תמצות ומהיר (חוסר כח ויכולת). ואוכלים לפי הדרכות הרופאים (תלוי כמה זמן אחר הלידה).
הכמות המנימלית לכל כוס היא 86סמ"ק, ולגבי אכילה אפשר לאכול לכל כזית 13.5 גרם, כ-40% ממצת מכונה רגילה.

בקריעת הים אף עוברים שבמעי אמה אמרו שירה

שנזכה לפסח כהלכתו