לחם ללא גלוטן

השאלה:

מה דינם של מוצרי "לחם" ללא גלוטן בפסח? אנחנו קונים את המוצרים מחברת בר-אל שמפעלה מייצר כל השנה רק "לחם" ללא גלוטן. הלחם עצמו מיוצר מקמח סויה. האם מותר לאוכלו בפסח? האם לאשכנזים יש בעיה של קטניות בלחם כזה? האם צריך הכשר מיוחד לפסח?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:10:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה הגיעה אלי לאחר פסח, כך שאי"ה לקראת שנה הבאה נבדוק את הדברים. באופן כללי לחם ללא גלוטן הוא חמץ ואסור באכילה בפסח.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון
toraland whatsapp