כשרות שמן קנולה וליפתית לפסח

השאלה:

ראיתי באתר את התשובה של הרב עמיחי שליט"א. מצויין, שהתשובה היא מתאריך ז’ ניסן תשס"ו. האם התשובה מעודכנת גם לפסח תשע"ב? אשמח לשמוע, אם עוד רבנים חשובים אוסרים את שמן הקנולה לפסח, ומה דעתם בעניין הליפתית?
אשמח לקבל תשובה בהקדם, כי אני משמש כרב בקהילה בבאר שבע ושאלו אותי בעניין זה ומצפים לתשובה ברורה לפסח זה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

לא אני אסרתי שמן לפתית - קנולה, עיין באנ"ז (או"ח שעג) שם אסר שמן לפתית (רעפס).
לגבי מינים חדשים שלא היו ידועים בזמן הגזרה - עיין מ"ב סי' תנג ס"ק ד, שאסר תירס שלא היה בזמן הגזרה, א"כ מוכחת דעתו.
לגבי עשייה ביבש - צריך לכך השגחה מיוחדת, וכל זמן שאין על כך השגחה לכאורה אין מקום לדון אפילו לדעות המקילות (הרב קוק זצ"ל).
אמנם ידעתי את דעת הגר"ד ליאור שליט"א להתיר.

חג כשר ושמח
הרב יהודה הלוי עמיחי