כשרות בפסח

השאלה: בס"ד

יום טוב.

יש לי כמה שאלות.
1. האם מותר לאכול מצה לפני ליל הסדר?

2. אני גרה בבית חילוני. חזרתי בתשובה לפני כ 8 חודשים. אני לומדת כרגע בפנימיה חילונית, ובמשך חופשת הפסח אני נמצאת בבית.
אומנם אני מגיע הביתה יום לפני ליל הסדר. מה שאומר שהבית לא יהיה נקי מחמץ. ושבבית שלי בכלל לא שומרים. שנה שעברה בפסח אני כמעט ולא הייתי בבית אז זה היה יותר קל. עכשיו אין לי כך מושג מה לעשות.

3. אני גם התחלתי לשמור בשר חולב בניפרד , ואפילו יש לי כלים משלי בבית. אולם אני הולכת לעשות את ליל הסדר את דודה שלי (אני ישנה אצלה שישי שבת על מנת שאוכל לשמור שבת כהלכה) ואצלם לא שומרים בשר וחלב. זאת אומרת היא מכינה אוכל אבל בסירים שאינם כשרים. אמא תביא לי את הצלחת והסכו"ם הכשרים כמובן. אבל האם מותר לאכול מהכלים שבהם היא מבשלת. אני מניחה שלא. אז מה עושים?

4. מכייון שאני עושה את ליל הסדר סביר להניח שקריאת המגילה, ולכל שאר המצוות לא יעשו (לפחות חלקם) איך אני אוכל לכפר זאת. כי למרות הכל המשפחה שלי חשובה לי. ואני מאוד רוצה לעשות איתם את ליל הסדר

החזרה בתשובה הייתה לי לדבר הכי משמעותי בחיי (לילדה בת 17). וזה אמור להיות הפסח הראשון שאני עושה כדתייה.
אז אם אפשר לדעת כמה עובדים שיעזור לי.
כלומר. מה מותר ומה אסור בפסח, כי הבנתי שאסור לעשות דברים בחול המועד. אז מתי זה חול המועד ומה אבור ואיך כן לעשות. אילו דברים שאני כן רוצה להקפיד עליהם. כדי שהפסח הראשון האמיתי שלי יהיו ראוי לקב"ה , למשפחתי ולי.

חג שמח. והמשך שבוע טוב.
דנית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:25:13 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. נהגו לא לאכול מצה לפני ליל הסדר, בודאי לא בערב החג, אבל רבים נוהגים לא לאכול מר"ח ניסן.
2. את החמץ המיוחד לך תשרפי או תמכרי במכירת חמץ. החמץ של ההורים אין את עוברת עליו אפילו אם את רואה אותו.
3. לדבר עם הדודה שתקפיד על הסירים השונים.
4. עליך לפחות לשתות 4 כוסות (לפי הסדר בהגדה) וכן לאכול מצה, מרור ואפיקומן.
5. אם תרצי תוכלי לעשות בביתנו את הסדר. את מוזמנת ויכולה ליצור קשר.

חג כשר ושמח