כמה שאלות לפסח

השאלה: בס"ד

שלום, יש לי כמה שאלות לפסח אם אפשר.
הוריי לא מנקים לפסח ולא כלום אז יש לי כמה שאלות...

1. ישנם בבית מאכלים מסויימים שכשרים לפסח ושהם סגורים בשקית וכנראה שחמץ נגע בשקית(אני לא בטוחה) אז אפשר לנקות את השקית ולפתוח ולאכול?

2. איך להכשיר כוס קידוש לפסח כשאיני יודעת אם זה חרסינה או סוג אחר?

3. איך להכשיר טוסטר אובן וכלים(כוסות וכו´) לפסח?

4. בפסח אני הולכת לדוד שלי וכידוע לי הוא מכשיר הכל ומנקה לפסח כי בנו דתי ולפעמים הוא בא אצלו, אז האם לסמוך?

סליחה על השאלות הקשות פשוט אין לי הכוונה ואין לי כלום וכל משפחתי חילונית ואין לי כבר כוח...

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 1:48:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי (עקב תקלה במחשב) השאלות הגיעו לידי בחול המועד פסח, וכבר כנראה מאוחר מדי לענות על השאלות. אבל מתוך השאלות ניכר רצונך להיות "בת חורין" אמיתית, שאיננה עבד להבלי הזמן אלא לקב"ה בלבד. יציאת מצרים לא הייתה רק יציאה מארץ מצרים אלא יציאה מ"מצרים", מכל המיצרים שיש לאדם שמהם הוא יוצא לחירות עולם.
על כן חזקי ואמצי בדרכך הקשה, וכשם שישראל הלכו במדבר ארבעים שנה והקב"ה זכר להם זאת לטובה, זכרתי לך חסד נעוריך, כן גם דרכך הקשה מקובלת ברצון לפני אדון כל.

חג כשר ושמח