התרופות בפסח

השאלה: ב´´ה
שלום !
אני לוקחת כדורים נגד פצעי בגרות וזה כדורים שאסור להפסיק אותם באמצע כל עוד לא נגמר הטיפול..על האריזה וגם בדף של שמצורף לא כתוב אם הם כשרים או לא ..ובכל אופן רציתי לדעת מה הדין שלהם בפסח..?
ועוד שאלה שלא קשורה לפסח..האם ישנה אפשרות לכתוב בתוך הסידור? (למשל פסוק של השם שלי בשמונה עשרה)
אשמח לתשובה במהרה.
תודה רבה ובשורות טובות
נופית =)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 8:39:54 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יש באתר של קופת חולים כללית אתר הדן על כל התרופות הכשרות בפסח, ועל כן כדאי לבדוק את הכשרות באתר. אם הוא לא מופיע כתרופה כשרה אפשר לעטוף כל כדור בשקיק ניילון או כפסולה רגילה ולבלוע.
ב. מותר לכתוב את הפסוק על העטיפה (בלא שם השם).

חג כשר ושמח