הצגת לחם בפסח,מכירה בחול המועד

השאלה: אבס"ד
לכבוד הרבנים ותודה רבה מראש על זמנכם:
רציתי לדעת אם מותר להציג בפסח ציור שבו מצוירים לחמים (אך יש עוד פריטים בציור) (בשנה שעברה כיסיתי אותו בבד ושתי אותו בארון שמכרנו לגוים, אבל השנה רציתי למכור אותו בתערוכה) האם זה נחשב לאיסור "בל יראה"?. קישור לציור:www.hatziurimhatovim.com
נקרא: לחם גבינות ויין.
שנית, האם מותר למכור ציורים בחול המועד?(רק למכור לא לצייר) האם מותר לעשות העתקים בבית דפוס בחול המועד? האם מותר לחתום על ציור-העתק בחול המועד?
שלישית, האם מותר להשאיר את הציור תלוי בשבת בתערוכה במקום ציבורי ללא מחיר כאשר המתבונן יכול להסתכל על הציור ולחשוב שזה למכירה או שכלל לא יחשוב שזה למכירה אלא רק לתצוגה או יפוי המקום, או שיש הכרח להוריד את הציור לפני שבת אם כוונתי היא תצוגה על מנת למכרו ? (בוודאי שאם אני אוכל להוריד את הציור מבחינת המארגנים אני אוריד, השאלה אם לא אוכל מבחינת המארגנים האם אפשר לא להוריד או שיש הכרח להוריד ואסור לי להשתתף בתערוכה)?
(התערוכה מתקיימת מי"ז ניסן עד ח אייר ומשתתפים בה כמה אמנים.)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:52:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין איסור לראות תמונת לחם בפסח.
ב. 1. במכירה אם זה הפסד גדול, כגון שיש הרבה קונים בחוה"מ אפשר להקל.
2. העתקים נראה שאסור.
3. לחתום אפשר.
4. אם אפשר להוריד בשבת עדיף, אם לא אפשר להשאיר את התמונה כשהיא בלא מחיר. בייחוד שאני מבין שעורך התערוכה הוא אחראי על המכירה, ואת יכולה להגיד לו שאינך מעוניינת שימכור בשבת.

חג שמח