הכשרת סיר לפסח

השאלה: שלום רב
ברשותי סיר שנקנה בשנה שעברה ויועד במקור לשימוש לפסח. תכננתי להשתמש בו במהלך השנה לחמץ (הכנת פסטה) ואינני זוכרת אם עשיתי זאת או לא. כמו כן אינני זוכרת האם נעשה בסיר שימוש לפרווה או לתבשיל בשרי. כך או אחרת לא היה בו שימוש מזה חודשים.
האם ניתן להכשירו לפסח גם אם היה בשימוש בחמץ גמור (קרי- פסטה)?
תודה וחג שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:02:52 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

סיר שמיועד לפסטה אפשר להכשירו על ידי הגעלה במים רותחים, בכל עיר יש בימים אלו הגעלות כלים (לברר במועצה דתית) ואז אפשר להכשיר את הכלי, לפסח או לכל צורך אחר.

חג שמח