הכשרת מיקסר לפסח

השאלה: האם ניתן להכשיר מיקסר לפסח?
מרבית חלקי המיקסר עשויים מנירוסטה והשתמשתי בו ללישת בצקים בימות השנה.
ישנם מספר חלקים העשויים מפלסטיק קשיח ובהם השתמשתי לקיצוץ פירות, ירקות ואגוזים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:55:51 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל חלק שנגע בבצק אין להכשיר אלא לקנות חדש לפסח. את גוף המקסר אפשר לנקות היטב היטב, ואפשר לעטוף בבד שלא יצא קמח מבפנים.
חלקים שהשתמשו רק לירקות ואגוזים צריך רק לשטוף היטב ואפשר להשתמש, אולם אם השתמשו פעם בחמץ בני אשכנז צריכים הגעלה, ואילו בני ספרד לא צריכים אלא שטיפה.

חג שמח