הכשרת זכוכית לאשכנזים, ניקוי עצמי בתנור,בקבוקים לתינוק ומעדן לילדים

השאלה:

1. כיצד ניתן לאשכנזים להכשיר לשימוש בפסח, מכסה של סיר העשוי מזכוכית וכן צלחת מיקרוגל העשויה מזכוכית
2. האם למי שמחמיר שלא להכשיר את התנור לפסח, ניתן להשתמש בתנור אפיה אמריקאי שמופעל בו נקיות עצמי (self cleaning)
3. באם מותר לאשכנזים לתת לתינוקות בני שנה מעדן חלב גמדים שמותר לאוכלי קיטניות ?
4. כיצד ניתן להכשיר בקבוקים של תינוקות שהשתמשו בהם בחמץ בחום

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. את שניהם ניתן להגעיל ברותחים.
2. ניתן להכשירו רק אם החום של התנור שורף הכל ואם תניח נייר באויר התנור הוא יישרף
3. עדיף מעדן ללא קטניות. בהעדרו מותר כיון שמדובר בתינוק
4. בהגעלה אחר נקיון.