האם הנ´´ל חמץ?

השאלה: שלום כבור הרב,

במהלך נקיונות המטבח לפסח נתקלנו בעלי ואני במס´ מאכלים שלא ידענו אם כשרים לפסח, אם קטניות או חמץ גמור. כיוון שאינני בקיאים ברכיבים למה הם משתייכים אם הינם חמץ או לא, אשמח לדעת מה דינם של:

1. שקית סגורה של שומשום
2. קופסא פתוחה של אבקת מרק בצל
3. קופסא פתוחה של מרק עוף פרווה
4. קונפלור
5. חבילה סגורה של אינסטנט פודינג וניל
6. תיבולים (מלח, פלפל, פפריקה, כמון, חוואיג´ וכו´) האם ניתן למכור אותם?
7. שקית מלח פתוחה אך אין בה חמץ
8. גרנולה
9. פופקורן, שקיות סגורות
10. קמח תופח.
11. בקבוקי תיבול כגון: רוטב סויה, צ´ילי וכו´. מותר למכור ולהניח אותם במקרר בכדי שלא יתקלקלו? האם יש לכסות אותם?

תודה רבה מראש,

בברכת פסח כשר ושמח,
ענת.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:06:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. ללא חמץ, אפשר להשאיר.
2. אם יש עמילן חמץ (גלוטן) הרי זה חמץ גמור.
3. כנ"ל מספר 2.
4. אפשר להשאיר.
5. אפשר להשאיר.
6. לנקות היטב ולהשאיר.
7. לנקות היטב ולהשאיר.
8. אין להשאיר.
9. אפשר להשאיר.
10. אין להשאיר.
11. רובם אפשר להשאיר.

חג כשר ושמח

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון
toraland whatsapp