האכלת תוכים בפסח

השאלה: שלום רב, אני מגדל תוכים 'האכלת יד' כלומר, עוד מהשלב הראשוני של הבקיעה ועד הגעתם לבגרות. בשונה ממזון לתוכים שניתן להחליף במיני קטניות וכד', הגוזלים צורכים מעין 'מטרנה' שהיא אבקה שלדעתי מכילה גם חמץ אך אין לי ודאות בכך, בהנחה שכן - החלפה של המזון אותם הם רגילים לצרוך עלול לגרום למותם שכן הנחיית הגידול היא להתמיד בעיסה בעוד הגוזלים קטנים. מה ניתן לעשות בפסח? לא מכיר תערובות כאלו "כשרות לפסח". בתודה מראש,

התשובה

הרב דוד אייגנר | ה' ניסן תשפ"ג 9:22

ב"ה

שלום וברכה

הפתרון בסוגיה זו היא מכירת התוכים לגוי, ושהוא יאכיל אותם, כפי שפסק מו"ר הרב אריאל:

"הפיתרון היחידי הוא להכניס שותף גוי לצורך הפסח. להעביר אליו את הבעלות, הן על התוכים והן על המזון, והוא יאכיל אותם. העיסקה חייבת להיות אמיתית ולהעשות ע"י פוסק הלכה וע"י רואה חשבון שיחשב את המחיר שעל הגוי לשלם עבור קניית חלקו בשותפות ומה יהיה חלקו ברווחים."

ראה בקישור זה: https://www.yeshiva.org.il/ask/64089

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר