גזירת קטניות בתערובת

השאלה:

שלום כבוד הרב,
ברצוני לשאול על ענייני תערובת קטניות, האם כל מוצר שכתוב עליו לאוכלי קטניות (מוצרים שאחוז הקטניות בהם מועט) זה באמת כלול בגזירה של קטניות, או שזה רק חומרה? לדוגמא- לא מצאתי השנה מיונז ללא חשש האם יש בעיה להשתמש במיונז שכתוב עליו לאוכלי קטניות או האם יש בעיה לקנות מעדנים (יוגורט, מילקי וכו) שכתוב עליהם לאוכלי קטניות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש פוסקים המקילים בקטניות הבטלות ברוב.
רוב הקטניות מעורבות בצורת שמ. ויש מחלוקת באשר לסויה שלא הייתה ידועה בשעת גזרת הקטניות כיון שלא הכירום באירופה עת נגזרה הגזירה ולכן יש המקילים בה,
אם כי בארץ נהוג יותר לא להשתמש בשמן סויה אך בתערובת שבה יש רק מיעוט שמן מקילים כמובן אם כל שאר המרכיבים כשרים לפסח.