אם מותר לי לאכול בבית של חבר שלי בפסח?

השאלה: כבוד הרב שלום

רציתי לדעת אם מותר לי לאכול בבית של חבר שלי(הוא ספרדי) ואני אשכזניה(ממצד משני צדדים) אבל אני לא יודעת מה לעשות כי הם כבר הזמינו אותי מראש לבית שלהם כי זה אהיה פסח ראשון שאני אהיה איתם. מה אתה חושב שאני צריכה לעשות בנושא הזה??

אם למשל אני מחתנת איתו מה אני צריכה לעשות בפסח עצמו(כי אצלי בבית לא אוכלים קטניות) ואצלו כן הוא חצי מרוקאי וחצי אשכזני ואני יכולה לעשות במצב הזה??
אני אשמח לתשובה אמיתית הנושא(ואם אתה יכול בבקשה לכתוב בעברית קלה שאני אבין תודה רבה) שיהיה לך ובני משפחה שלך חג שמח וכשר(חג פסח שמח).

(סליחה על שגיאות כתיב כבוד הרבה)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:56:55 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכשתתחתני תוכלי לאכול כמנהג בעלך. בינתיים אין כל מעמד במצבך ועל כן אין לאכול קטניות, אולם אפשר להקל בסירים שבושלו בהם קטניות.

שיהיה במזל טוב