איסור קיטניות בפסח לעדות אשכנז

השאלה: מה הסיבה שעדות אשכנז מחמירות על עצמן באכילת קיטניות בפסח.קיטניות אינן חמץ לכולי עלמא.אינן חייבות בביעור /מכירה.
מדוע יש האומרים שיש צורך בהתרת נדרים?
מה הסיבה שנדרו נדר? מי נדר? ואיך זה כולל את כל האשכנזים?מה היתה התקלה? ומדוע לדורות?
בברכת חג שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 3:17:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שבני אשכנז כולם קיבלו עליהם את הנדר הרי זה נדר שהודר על דעת רבים שנפסק להלכה שאיננו יכול להיות מותר. ועל כן כל בני אשכנז בשמחה ממשיכים את המסורת של אבותיהם, וכפי שביציאת מצרים היו "לבית אבותם" כן גם אנו ממשיכים במנהגי הקהילות והמשפחות.

חג כשר ושמח