אוכל כשל''פ לבע''ח

השאלה: שלום,

אני מאכילה חתולי רחוב אצלי בחצר. האוכל נמצא בחצר בקופסה סגורה.
האם יש לקנות מזון מיוחד לפסח? (ראיתי פתאום בסופר אוכל כזה)

(הרי האוכל שאני נותנת להם בשאר ימות השנה איננו כשר. מדוע בעצם דווקא בפסח הוא צריך להיות כשר? או שמא מתן מזון טרף לחתול אסור אף הוא?) והאם העובדה שהמזון לא נכנס הביתה משפיעה?

תודה רבה
ושבת שלום

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:21:53 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

בפסח אסור לאדם שיהיה ברשותו חמץ, ובודאי שלא לאכול ולהנות ממנו. על כן אי אפשר להאכיל בע"ח באוכל שאיננו כשר לפסח, מכיוון שאסור להחזיקו ברשותך. לעומת זאת טריפות זה איסור אכילה.

חג כשר ושמח