מצטער

השאלה:

שלום,

נבקש לשאול אודות הגדרת "המצטער" לעניין סוכה - האם זה כולל, למשל, גם אורחים של המצטער? הרקע לשאלה היא כדלקמן: סבי השתחרר היום, ב"ה, מבית החולים ונמצא כעת בכיסא גלגלים בכל שעות היממה (חוץ מהזמן שהוא ישן כמובן). סבי וסבתי גרים בקומה א (צריך לעלות קומה) ולפיכך, באופן טבעי, הירידה והעליה אינם פשוטים (על אף שיש להם "כיסא נע" המעלה ומוריד, ועזרה צמודה של גבר צעיר). אין להם מרפסת סוכה, ולכן, הסוכה נמצאת בחצר הבניין. לאור כל זאת, האם אנחנו, הנכדים, שרוצים לבלות איתם בחג הסוכות (גם ביו"ט או בשבת), צריכים לאכול בנפרד בסוכה או שמא ניתן לאכול יחדיו מחוץ לסוכה? האם צריך פשוט להימנע מכניסה לסיטואציה כזו מלכתחילה, ופשוט לא להגיע אליהם לארוחות בחג? תודה רבה וחג שמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 1:08:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין פטור מסוכה למי שיכול לאכול בסוכה בגלל שהשני פטור. כשם שנשים פטורות מסוכה וזה לא פוטר את הבעלים, ולכן כדאי שהסבא ירד לפחות פעם על ידי העוזר, וכולם יאכלו ביחד, בשאר הסעודות יאכלו לחוד, ואח"כ אפשר לבוא לסבא וסבתא ולשבת עמם. כמו כן אפשר שנכדות יאכלו עם הסבא וסבתא שאינם יכולים לרדת לסוכה.

חג שמח