חול המועד במלחמה

השאלה: שלום רב. האם בשנה זו זה מצב החקלאות קשה עקב המלחמה ובריחת העובדים, יהיה מותר לעבוד בחקלאות בימי חול המועד? אנחנו, משתדלים להתנדב בחקלאות בימי חופש שהיו השנה, ולכן חשבנו לעשות זאת גם בימי חול המועד, האם זה נקרא מלאכת דבר האבד? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה אדר ב׳ תשפ"ד 16:25

בס"ד

שלום וברכה

יישר כח על ההתנדברות ועזרה לעם ישראל.

נראה שיש לבדוק כל מקרה לגופו האם זה דבר האבד או לא, אין אפשרות לפסיקה כללית שהמצב הוא דבר האבד, יש חקלאים שיתכן שזה דבר האבד ויש חקלאים שזה בודאי לא דבר האבד. ברור שאין דיון על כלל הרווחים אלא ביחס לפירות וירקות בחול המועד.

שבת שלום