חג סוכות

השאלה: שלום
יש לי שאלה בקשר למצוות סוכה.
בחג הסוכות הקרוב אני יוצאת לפסטיבל מוסיקה בהונגריה מטעם התזמורת שבה אני מנגנת, אך יש לי בעיה שבחג עצמו ובכל שאר חול המועד לא תהיה לי סוכה לאכול בה במקום. האם אסור לי לנסוע או שיש פיתרון כלשהו למקרה?
נ.ב: האם בכלל מותר לבנות סוכה מחוץ לארץ?.?
תודה, אורטל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 1:31:43 AM
שלום לך אורטל
ברכת ד' עליך ועל כל מעשה ידיך.

מצוות סוכה נוהגת בכל מקום, ארץ ובחוץ לארץ. נשים פטורות כלל מסוכה מכיוון שזו מצוות עשה שהזמן גרמא. אמנם יש שכר לנשים שיושבות בסוכה. וכמו כן הנשים האשכנזיות (וחלק מהספרדיות) מברכות ליישב בסוכה אם הן יושבות, למרות שאיננן חייבות בכך.
לכן עליך לדאוג שיהא לך בית כנסת ותפילות כסדרם, ואם אפשר גם סוכה, ואם לא אזי אין עליך חובה לבטל נסיעה על מנת ליישב בסוכה.
אין בדברי אלו כל דיון על עצם הנסיעה לחו"ל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: