הדסים לשיטת רש"י

השאלה:

שבוע טוב ומבורך,
לכבוד נטיעות טו בשבט מתאפשר לי בעז"ה לקנות שתיל של הדס מזן מיוחד המכיל תשיעיות. הבנתי שזו צורת ההדס המשולש אליבא דרש"י. וכיוון שהוא נדיר התוס’ פסקו שדי שלהדס יהיו שלושה עלים מקן אחד.
יש לי כמה שאלות -
האם ההדס של רש"י הוא יותר מהודר והאם בהדס רש"י יוצאים חובת תוס’ כי הרי יש 3 שלשות בכל קן?
האם לדעת רש"י ניתן שתשעת העלים יצאו מאותו גובה בענף או חייב שכל 3 עלים יצאו מאותה נקודה ושלושת הנקודות באותו גובה?
וכן אם אברך על הדסים מסוג זה, האם זה לא ענין שונה מאחרים?
האם שווה לטרוח ולהשיג הדסים מסוג זה?

אודה לתשובה מהירה כיוון שיש לי אפשרות נדירה לקנות שתיל זה.

ישר כח ושבוע טוב ומבורך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. אפשר לקחת הדס לכתחילה שיש בו יותר מג' עלים, ברור שאם יוצא גם דעת רש"י יש בכך יתרון.
ב. אין בכך שינוי מאחרים מכיוון שכולם יכולים לעשות כן.
ג. אין צורך להוציא הוצאות כספיות כדי להגיע לדעת רש"י. זה לא נחשב להיות הידור שמוסיפים עליו שליש.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי