אתרוג מחמי

השאלה: שלום וברכה !
כל שנה אני נתקל באותה דילמה - לחמי יש עץ אתרוג בגינה, וכל שנה הוא מציע לי לקחת אתרוג משם. את רוב האתרוגים שגדלים על העץ הוא שולח לאיזשהו יישוב לחלוקה בחינם. אני, איך לומר בעדינות - לא סומך על האתרוגים שלו מבחינתי האישית כמובן, אך אני לא יכול לומר לו כי הוא בטוח מאוד ייפגע. לפעמים הוא נותן אתרוג גדול במיוחד, כך שאני לא יכול נניח להחליף אותו באתרוג אחר, כי זה ייבלוט. זהו, מה עושים? מה אתם מציעים? אני אשמח אם תשובתכם תהיה מהירה ככול האפשר.
תודה רבה !

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 12:54:50 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מציע שיהא לך עוד אתרוג אחד שאתה בטוח בכשרותו, את הברכה תעשה בסוכה או במקום אחר על האתרוג שאתה בטוח בכשרותו, ותעשה נענועים כהלכה. ואילו את האתרוג השני שאתה מסופק בו תיקח לבית הכנסת, וחמיך לא יפגע, לגביך זה רק ספק.

גמר טוב