עומר מול יום השואה

השאלה:

שלום כבוד הרב.....
יש לי שאלה שקצת מציקה לי
ספירת העומר זה זמן של אבל על 24 אלף תלמידים שמתו בגלל שנאת חינם ולכן קבעו הרבה הלכות לזמן האבל הזה כמו איסור גילוח ושמיעת שירים וכו´ השאלה שלי היא למה אנו מתאבלים כ"כ הרבה ימים על 24 אלף תלמידים חכמים ואילו על 6 מיליון יהודים שנרצחו באכזריות ומתו על קידוש ה´ אנו מתאבלים יום אחד ללא שום קביעת הלכות מיוחדות כמו ההלכות שנקבעו לספירת העומר??

(אני חס וחלילה לא מזלזלת בספירת העומר והלכותיה פשוט השאלה הזו קצת הציקה לי )

תודה רבה על עבודת הקודש שאתם עושים!!...שה´ ישמח אתכם

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 1:28:46 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

צדקת בדברך, גם לי יש קושי מדוע לא מאזכרים את השואה יותר, ואין לי פתרון מוחלט.
אבל בבסיס השאלה לא נראה שהאבלות בספירת העומר היא על רק מות 24 אלף תלמידי ר"ע בלבד, נראה שהיה חשש שמות תלמידי ר"ע יביא לחרבן העברת התורה, דבר שהיה יכול להביא להתמוטטות כל התורה בישראל.השמחה בל"ג בעומר היא מכיוון שאז התחילה התורה להימסר לידי חמשה תלמידי ר"ע ובכך ניצלה מסירת התורה ולא תשכח מפי זרעו. דבר שלא היה בעולם מאז שכל מרכז התורה יכול היה לההרס. גם בימינו עם כל הכאב של מכת אירופה, הדבר לא היה מביא חלילה להכחדת עם ישראל או תורת ישראל. על כן האבלות בימי העומר איננה על מספר ההרוגים מול מספר הרוגי שואת אירופה, אלא השאלה היא ערכית יותר.