ספירת העומר ומוסף ברח

השאלה: יש לי שתי שאלות
1. מדוע אדם ששכח לספור יום אחד בספירת (ואפילו אם ספר בבוקר) צריך להמשיך לספור בכל שאר הימים בלי ברכה?
2.אם התפללתי לבד בערבית ושכחתי לספור ספירת העומר בתפילה ונזכרתי אחרי שסיימתי את התפילה אז עד איזה שעה אפשר לספור ספירת העומר עם ברכה?
3. למה בר"ח לפני שמתפללים מוסף צריך להוריד תפילין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 8:09:56 PM
בס"ד

שלוםוברכת ד´

1. אם ספר בבוקר למחרת ממשיך לספור בברכה. אם לא ספר יממה שלמה "מערב עד ערב", אזי הפסיד יום אחד.
2. כל הלילה אפשר.
3. ר"ח יש בו אות, וכשיש אות אחר לא מניחים תפילין כמו בחול המועד, ולכן במוסף מורידים את התפילין.