2 שאלות..!

השאלה:

שלום לכבוד הרב וחודש טוב

אני יודעת שבגלל ספירת העומר אסור לשמוע שירים..ואני מקפידה על זה ובעמצאות הבנתי שמותר רציתי לשאול אם מותר לצאת להופעות של זמרים והופעות ביום ראשון בערב שני ושלישי??ואם לא באיזה ימים מותר בגלל השירים..?

בטקס של יום הזיכרון אם יש באיזשהו מקום ואני רוצה ללכת לשם ואני יודעת שתהיה בטקס זמרת שמופיעה מותר לי ללכת ורוב הסיכויים שהיא תשיר בטח איזה שיר מותר לי ללכת לטקס בידיעה שאני יודעת שהיא תהיה שם?

תודה רבה לכבוד הרב וחודש טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:40:10 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. ביום הזכרון השירים אינם של שמחה ולא מביאים לידי רקודים על כן הם מותרים אפילו בספירת העומר.
ב. ביום העצמאות הוא יום שמחה כיום ברית, שבו התחדשה הברית שבין ישראל והקב, ויש בו איזה שמחה, ועל כן אין איסור שמיעת שירים ביום העצמאות.