רקוד בברית בשלשת השבועות

השאלה:

שלום הרב, אם חל ברית המילה בימי המצרים וכן בתשעת הימים, האם מותר לרקוד ולשיר מיד אחרי הברית בבית כנסת לפני הסעודת מצווה? וכן בסעודת מצווה האם מותר לרקוד ולזמר? ואם אני לתורה כשנולד לי ילד האם מותר שישירו לי או ירקדו לי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז תמוז תשפ"ד 18:46

בס"ד

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים בשמחה ונחת רוח

ברית זה לא מוגדר שמחה ולכן אפשר לרקוד בצורה רגילה לאחר הברית שאין זה ריקוד של שמחה, מה שאסרו אלו רקודי חתונה וכדומה, אבל ריקוד בלא כלי זמר ומנגנים בברית אפשר. כמו כן אפשר לשיר בעליה לתורה שאין בזה שמחה.

כופל מזל טוב