הבדלה במוצאי תשעה באב שחל בראשון בשבת

השאלה:

שלום לכת"ר.
ההבדלה על יין במוצאי תשעה באב שחל בראשון בשבת מזיקה לי, מכיוון שבימים אלה אסור לשתות יין, היין לא נקלט אצלי יפה.

האלטרנטיבה לתת לשתות לקטן איננה רלוונטית ואם כך עלי לשתות את מה שמוגדר ב"שולחן ערוך" כ"חמר המדינה"- ישנם דעות שונות מהו "חמר המדינה" - האם זה קולה? האם זה בירה ? או חלב או/ו תה(כמו שכתב האדמו"ר זצוקללה"ה משה פיינשטיין), מהו לדעת כבוד הרב "חמר המדינה" ?
בברכת התורה
המצפה להתקבל בתשובה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כל משקה שמבשלים אותו והוא נשתה ע"י רוב הציבור וע"כ על בירה או קולה או קפה מבושל ניתן להבדיל.