חגיגת עצמאות הלכתית

כולנו חוגגים את העצמאות, אך האם אנו יודעים כיצד לעשות זאת נכון? מה חשוב ללמוד לקראת היום הגדול?

הרב יצחק גרינבלט | אייר תשע"ג
חגיגת עצמאות הלכתית

יום העצמאות הינו יום שבו הפכנו מעם משועבד, עם התלוי כולו בחסדי הגויים, לעם העומד על עצמו, החי את חייו בעצמו. יום זה אנו חוגגים את הניסים הגדולים שעשה ה' לנו, מודים ושמחים.

כיצד היא ההודאה? באמירת הלל, בתפילה חגיגית ועוד, זהו התחום שבדרך כלל ידוע כתחומם של הרבנים, של מורי הדרך ביהדות, אך כיצד היא החגיגה?

 

בישיבות רבות החלו תכנית של לימודי תורה, של שיחות בעניינו של היום, אך דרך זו אינה נחלת הכלל.

 

יש השולפים את הפסוק המחל את ההפטרה שאנו קוראים בעיצומו של היום: "עוד היום בנוב יעמוד ינופף ידו"... ואת השאר יש להשאיר לסופר הקרוב או הזול, ומתכנני המפגשים המשפחתיים. מנגל איננו מחובת היום, אך בהחלט בילוי נחמד כביטוי לחירותנו במדינה, אך חשוב לדעת לתכננו נכון. מכון כושרות, שעובד כל השנה להגברת המודעות לנושא הכשרות, פרסם הדרכה הלכתית להכנת המנגל. חשוב מאוד לקרוא ולשנן את הדברים המעשיים המובאים בקישור הבא: http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/11132

 

הטיול בארץ הוא חלק מהמצווה, חלק מהקניית אהבת הארץ. התורה מדריכה אותנו על שמירת הבטיחות בנהיגה, במאמרו של הרב שמואל אליהו שליט"א  באתר 'ישיבה', מרחיב הן על האחריות הצבורית, והן על האחריות האישית בטיפול אחת המגפות הקשות של הדור, מה דינו של אדם שהזיק לאחר בנהיגה כזו או אחרת, ומה דינו אם ח"ו עשה אף מעבר לכך. לדברי הרב אליהו, החובה לדאוג להכרית את תחושת ההפקרות של האנשים האלימים המשתוללים ברחובות, בין אם זה בפגיעה באנשים חפים מפשע ובין אם זה בכבישים ולתת תחושה של בטחון לאזרחים, מוטלת על מנהיגי וראשי הציבור.

 

שמירת הכללים ההלכתיים תיתן לנו את האפשרות לזכות לחג עצמאות כשר ושמח.

toraland whatsapp