המקור לזיהויים של צמחים ובע"ח הוא מתוך הספר של פרופ' עמר- הצומח והחי במשנת הרמב"ם.
עוזרר קוצני
העֻוזְרָרִין נקראים בערבית "זַעְרוּר" (زعرور),[1] והם מזוהים עם עֻזְרָר קוֹצָנִי (Crataegus aronia). עץ בר נשיר ים תיכוני. פריו הצהוב, דמוי תפוח קטן, נאכל וטעמו חמצמץ. הצמח עֻזְרָר אָדֹם (Crataegus
azarolus) דומה לו, צמח בעל פרי אדום וטעים. המרקם של פרי העוזרר נוקשה כמרקם התפוח, כלומר, הפרי אינו עסיסי ואינו נסחט.[2] בעבר טופחו בתרבות עצים נושאי פירות משובחים יותר ממיני הבר, אך בדרך כלל העוזררין הם "פירות שחזקתן מן ההפקר".[3]